Altijd thuis door de Visto deurbel!

E

en video-deurbel wordt steeds populairder in Nederland. Het geeft een gevoel van veiligheid en je kunt op afstand met je bezoek communiceren. In de coronacrisis heeft een video-deurbel extra voordelen. Iedereen shopt massaal online, want niemand wil meer onnodig naar buiten en naar de winkels. Met een slimme deurbel hoef je nooit een pakket mis te lopen en je blijft altijd op veilige afstand van de bezorger. Ook hoor je overal over de gevreesde ‘’babbeltruc’’ inbraken waar vooral kwetsbare ouderen, die nu eenzaam thuis zitten de dupe van zijn. Ook dit kan voorkomen worden door een Visto video-deurbel, doordat zij op een afstand kunnen zien wie er aanbelt en nooit zomaar open hoeven te doen.

Nooit meer wachten

Pakketbezorgers krijgen het steeds drukker, want mensen bestellen los van de coronacrisis al massaal online. Maar nu bijna de helft van de winkels gesloten is, en men geen risico wil lopen, kun je je wel voorstellen over welke hoeveelheid ik het heb. Je kunt het zo gek niet bedenken of mensen bestellen het. Van kleding, boodschappen, tot medicijnen en allerlei andere soorten levensmiddelen. Bij sommige adressen komt een pakketbezorger wel iedere dag langs en op dit moment werken de meeste mensen veilig thuis, maar los van deze coronacrisis werkt de meerderheid gewoon buitenshuis. De grootste ergernis van een pakketbezorger is voor een dichte deur staan en moeite moeten doen om jouw pakketje bij de buren af te geven. En voor jezelf is dat ook niet ideaal, want misschien heb je het pakket die dag nog nodig en zijn de buren die avond precies niet thuis. Of erger nog, ze gaan op vakantie en je kunt het pakket pas weken later een keer ophalen. Met een Visto-deurbel kun je eenvoudig op afstand zien wie er aanbelt en tegen die persoon spreken. Als een bezorger voor de deur staat en jij bent niet thuis, kun jij bepalen bij welke buren het pakket afgeleverd kan worden, zodat je zeker weet dat je die avond het pakket nog op kunt halen.

Veilig vanaf een afstand

In deze coronatijd willen we liever niet onnodig in contact komen met andere mensen. Ook ik ga daarom alleen voor noodzakelijke boodschappen de deur uit en af en toe wandelen om toch een frisse neus te halen. Maar waar wij veilig thuis zitten, draaien pakketbezorgers juist overuren. En zij nemen ook wel maatregelen, zoals pakketten voor je voordeur neerzetten of afstand houden, maar zonder toestemming van jouzelf mag het pakket niet voor de voordeur neergezet worden. De bezorger zal dus eerst moeten wachten tot je opendoet, wat het risico meebrengt dat er geen anderhalve meter afstand tussen jou en de bezorger is. Ook kennen we allemaal het probleem dat een pakket tussen bijvoorbeeld 12.00 u en 16.00 u bezorgd wordt. Je wilt precies jouw dagelijkse wandeling maken of even snel naar de supermarkt, maar je moet eerst wachten tot het pakket is afgeleverd. Met een Visto-deurbel hoeft dit niet meer voor te komen, want je kunt op afstand vertellen tegen de bezorger waar je graag hebt dat hij of zij jouw pakket neerzet. Zo kom je niet in contact met elkaar en loop je nooit jouw pakket mis!

Geen ongewenst bezoek

De politie waarschuwt in deze tijd regelmatig voor potentiële inbrekers die met een ‘’babbeltruc’’ binnen proberen te dringen om geld of waardevolle spullen te stelen. Ze verzinnen een smoes en vooral kwetsbare doelgroepen die nu eenzaam thuis zitten trappen hier blindelings in. Normaal gesproken wordt er zonder te kijken de deur geopend en staan de indringers met verkeerde intenties al binnen voordat je het doorhebt. Met de Visto-deurbel kun jij, terwijl je veilig op de bank zit, eerst praten met de bezoeker en kijken wat de intenties van de persoon aan de andere kant van de deur zijn. Vertrouw je het niet, dan laat je de deur gesloten.

Betaalbare oplossing

Kortom, een Visto-deurbel is in mijn ogen een oplossing voor vele situaties waar iedereen tegenaan kan lopen. Van het niet missen van de pakketbezorger tot het buiten houden van ongewenst bezoek. De Visto-deurbel is een betaalbare oplossing voor iedere woning en het kan ook nog eens snel en eenvoudig gemonteerd worden door een erkend installateur.

Dinsdag 14 april 2020 | door Frank van Gelder- Jr. Accountmanager Promotie

Deel mijn verhaal op social media!