Een veilige toekomst door Advance camerabewaking

C

omelit komt met een nieuw camerabewaking-platform: de Advance-serie. Beveiliging wordt verbeterd met DVA (deep-video-analyse), een geïntegreerde speaker en ultra starlight. Door het toepassen van deze nieuwe functies en technologieën wordt het voor criminelen steeds moeilijker om toe te slaan. En dat is nodig! Want hoe vaak hoor je op het nieuws dat er ergens is ingebroken of dat iemand lastig werd gevallen op straat? Cameratoezicht helpt bij het handhaven van veiligheid en de nieuwe Advance-serie van Comelit zorgt voor nog betrouwbaardere informatie. Zo worden misdrijven sneller opgelost en kunnen criminelen eerder worden opgespoord.

Slimme algoritmes

De IP-camera’s van Comelit hebben een krachtig vermogen voor DVA. Deze technologie herkent personen, voertuigen en kentekenplaten. Stel dat er telkens dezelfde klant in een winkel langskomt die iets steelt. Dan herkent de camera diegene, omdat alle gezichten worden opgeslagen in een database. Met DVA kan een camera ook de omgeving onthouden, bijvoorbeeld in een museum. Wanneer er ineens een kunstwerk is verdwenen, gaat er meteen een alarm af. Op deze manier kunnen criminelen veel sneller en makkelijker getraceerd worden. Als er een vreemd voertuig op privéterrein rijdt, wordt er meteen een melding gemaakt door de camera’s. Dit geldt ook voor diefstal en vandalisme. Daardoor kunnen misdrijven in de toekomst veel sneller worden opgelost, of nog beter… worden voorkomen.

Mensen tellen

De coronatijd heeft veel ondernemers geraakt. Vooral de horeca, recreatie en evenementensector hebben het zwaar. Door alle anderhalvemeter-maatregelen kunnen er maar een beperkt aantal mensen in één openbare ruimte. Zo mogen er bijvoorbeeld in kleine winkels maar een max aantal mensen tegelijk winkelen. Dat vergt veel van het personeel, want daar komt een hoop geregel en extra ogen bij kijken. De vernieuwde IP-camera’s maken het mogelijk om mensen in openbare ruimtes te tellen. Stel dat er 40 mensen tegelijk in de ruimte mogen zijn en het zijn er ineens 42. Dan gaat er op de camera een rood lampje branden; er kan meteen actie ondernomen worden. Dit scheelt enorm veel stress voor het personeel, omdat zij op deze manier alleen de camera in de gaten hoeven te houden om veiligheid te garanderen. Zelf koppen tellen of winkelmandjes checken is niet meer nodig.

Nooit meer beelden kwijt

In deze gloednieuwe camera-serie is ook de bijbehorende Comelit Advance app flink verbeterd. Het kan gebeuren dat een camera uitvalt en dat dit niet meteen opgemerkt wordt. De meeste mensen kijken namelijk alleen op de camerabeelden als er daadwerkelijk iets gebeurt. Als voorbeeld: er wordt ingebroken, dan wil de eigenaar uiteraard weten wie de dader is. Achteraf blijkt dat de camera al een tijd daarvoor kapot is gegaan en zijn er geen videobeelden gemaakt van de inbraak. Dat is natuurlijk ontzettend zonde! Want een bewakingscamera moet ervoor zorgen dat veiligheid optimaal wordt gewaarborgd. De nieuwe technologie in onze gratis app zorgt ervoor dat er meteen een melding wordt gemaakt zodra een camera of harde schijf niet meer werkt. Hierdoor ben je nooit meer onnodig een beeldmateriaal kwijt.

Ook nieuw in de app is dat je beelden op 16 kanalen tegelijk kan bekijken. Als je aan het werk bent, maar toch wil zien wat er thuis gebeurt, kan je inloggen op de Comelit Advance-App en meteen zien of alles veilig is. Dit onderscheidt Comelit ten opzichte van andere merken. Het komt namelijk niet vaak voor dat gebruikers op zoveel kanalen tegelijk beelden kunnen bekijken.

Onder alle omstandigheden

De politie krijgt nog steeds nacht na nacht meldingen van inbraken, ondanks er steeds meer Nederlanders camerabewaking installeren. Beelden zijn ‘s nachts vaak te onduidelijk om er werkelijk gebruik van te maken. Dieven weten dat maar al te goed en slaan daarom vaak in de nacht toe. Daarom is de lichtgevoeligheid van de sensor in de Advance-serie vernieuwd. Deze is vijf keer verhoogd ten opzichte van traditionelere camera’s. En dat levert scherpe beelden op met een hoog contrast, zelfs onder omstandigheden met weinig licht.

Meer weten over de nieuwe Advance-serie?

De nieuwe Advance-serie gaat veel verder dan eenvoudige camerabewaking. Mensen, voertuigen en andere voorwerpen worden herkent. Valse alarmen door bijvoorbeeld dieren of kleine omgevingsfactoren worden sneller opgemerkt. Zo wordt criminaliteit bestreden zoals nooit eerder mogelijk was!

Comelit heeft als doel om overal optimale veiligheid te creëren door vooruitstrevende technologieën toe te passen in camerabewaking. Met deze nieuwe serie zijn privéterreinen beter beveiligd, wordt het criminelen nóg moeilijker gemaakt en kan iedereen veiliger en onbezorgder over straat.

Wil je meer weten over de nieuwe Advance-serie? Klik dan op hier voor de brochure.

Woensdag 1 juli 2020 | door Lusil Sleeking Sales & Marketing support

Deel mijn verhaal op social media!