Grote renovatie van het Coornhertcentrum

I

n Den Haag ondergaat het Coornhertcentrum op dit moment een grote renovatie, dit is nodig, omdat het pand zeer verouderd was en niet voldeed aan de eisen van deze tijd. Letterlijk alles wordt vernieuwd en het complex wordt getransformeerd van een verzorgingshuis tot een sociale woonomgeving met een hoog voorzieningsniveau. Het doel is dat senioren in de toekomst in hetzelfde pand, zelfstandiger, maar wel met de nodige ondersteuning kunnen wonen. Comelit Nederland levert voor dit grote project alle nodige materialen om de toegangscontrole van het pand te realiseren. Hinfelaar Elektrotechniek monteert en programmeert alle systemen en ik sprak daarom met Jimmy Schotman, één van de projectleiders, over hoe hij te werk gaat tijdens deze renovatie en over zijn ervaringen met Comelit.

Fijne plek voor senioren

Het Coornhertcentrum is een complex met 189 woningen voor 55 plussers en ligt in de centrale wijk Moerwijk in Den Haag. Het complex heeft een humanistische grondslag en ouderen wonen hier met veel plezier. Er is veel ruimte voor vrijheid en zelfstandigheid, maar de bewoners die het nodig hebben worden wel ondersteund en krijgen de juiste zorg. Daarom onderscheidt het Coornhertcentrum zich van andere zorgorganisaties. In Moerwijk is veel te doen voor senioren, want er zijn veel voorzieningen, zoals een kerk, winkelcentrum, openbaar vervoer en sportgelegenheden. Dit alles maakt het een fijne plek voor deze doelgroep om te wonen. Het pand was aan vervanging toe, want onder andere de riolering, verwarming, bekabeling en leidingen moesten hoognodig aangepakt worden. Jimmy vertelde dat het pand uiteindelijk is opgesplitst en dat één gedeelte wordt verhuurd aan een externe partij. Het grootste gedeelte van het pand blijft wel hetzelfde doel houden, namelijk ouderenzorg, maar het andere gedeelte wordt een leefomgeving waar senioren op een geheel zelfstandige manier kunnen wonen. Ook komt er een kleine horecavoorziening en gaan er regelmatig activiteiten plaatsvinden waaraan andere buurtbewoners ook deel mogen nemen.

Offerte aanvragen niet meer nodig

Hinfelaar Elektrotechniek is al langere tijd partner van Comelit en er zijn al vele mooie samenwerkingen geweest, waaronder nu dus de renovatie van het Coornhertcentrum. Jimmy is één van de projectleiders, en kent de producten en systemen van Comelit door en door. In dat opzicht is deze renovatie dus niets nieuws voor hem, maar het is wel een groot project en daar komt ontzettend veel bij kijken. Het pand wordt van top tot teen aangepakt en Jimmy regelt samen met Aad Huf, de hoofdprojectleider, de toegangscontrole voor het centrum. De opdrachtgever, in dit geval Woonzorg Nederland, heeft een aanvraag ingediend bij Hinfelaar en vanuit daar wordt er gekeken hoe ze de werkzaamheden kunnen inplannen en welke systemen en materialen er worden ingezet voor dit project. Door alle samenwerkingen met Comelit hoeft hij vaak niet eens een offerte aan te vragen, omdat hij al precies weet hoe de installatie moet worden opgebouwd. Ook staat met grote projecten alle uit te voeren werkzaamheden meestal al in het bestek beschreven. ‘’Met dit soort grootschalige projecten komen jullie snel naar voren in het bestek, omdat Comelit natuurlijk marktleider is in Nederland,’’ zei Jimmy.

Renoveren tijdens de coronatijd

Jimmy vertelde dat de renovatie gelukkig gewoon door kon gaan tijdens de coronacrisis en deze ging dan ook in april 2019 van start. Wel even op een andere manier dan normaal gesproken, want op dit moment leeft iedereen al maanden in een anderhalve meter samenleving. Daardoor is het ook in de bouw een totaal andere werksfeer. Als je ziek bent en snotterend door het pand loopt word je natuurlijk naar huis gestuurd. ‘’Blijf jij voorlopig maar even thuis, zeggen we dan tegen elkaar,’’ aldus Jimmy. Ook wordt er niet meer met grote groepen geluncht zoals voorheen en er wordt altijd gepaste afstand van elkaar gehouden. Dat maakt het allemaal wel ongezelliger, maar iedereen is wel blij dat het werk gewoon door kan gaan.

Waarom Comelit?

Zodra de bouwkundige aanpassingen zijn gedaan, kunnen Jimmy en zijn collega’s aan de slag met het plaatsen van de toegangscontrole en dat gaat met Comelit heel gemakkelijk volgens hem. ‘’Als het aan mij ligt kies ik altijd voor Comelit en dat is niet om te slijmen, maar omdat het gewoonweg makkelijk werkt. De onderdelen zijn makkelijk aan te sluiten, het programmeren is simpel en de installatie spreekt voor zich en dat werkt heel fijn en snel.‘’ Jimmy vertelde dat als hij met Comelit werkt, hij een monteur die nog nooit met zulke systemen heeft gewerkt zelfs al kan laten installeren. ‘’Aan andere merken moet gewoonweg iets meer aandacht worden geschonken,’’ zei hij.

Er wordt verwacht dat het Coornhertcentrum rond de zomer van 2020 klaar is. De renovatie heeft dus gelukkig ondanks de coronatijd geen vertraging opgelopen. Comelit Nederland is trots op weer een mooie samenwerking met Hinfelaar Elektrotechniek, het bedrijf dat maar liefst 20.000 woningen in de Haagsche regio onderhoudt en zich met recht een erkend en bekwaam installateur mag noemen. Hinfelaar is een sterke partner van Comelit Nederland en we zien graag de toekomst tegemoet waarin we nog vele mooie projecten samen kunnen realiseren.

Woensdag 17 juni 2020 | door Lusil Sleeking Sales & Marketing support

Deel mijn verhaal op social media!