Maatregelen binnen de elektrotechnische branche

V

alt een elektrotechnische installateur onder een vitaal beroep? Comelit vindt van wel. Communicatie en veiligheid is nu crucialer dan ooit tevoren, want er zijn talloze situaties te benoemen waarbij elektrotechnische installateurs onmisbaar zijn. Kwetsbare doelgroepen zijn geheel afhankelijk van hun deurintercom wanneer er bijvoorbeeld een zorgverlener bij hen thuis moet komen of wanneer er boodschappen worden gebracht. Als een deurintercom vervangen dient te worden of als een storing niet op afstand kan worden opgelost is het noodzakelijk dat de installateur naar de klant kan gaan.

Techniek Nederland aan het woord

Wij als installatiebranche worden eveneens hard geraakt door de Corona crisis en het is belangrijk dat we verantwoordelijkheid nemen en samenwerken om zoveel mogelijk schade te beperken. Techniek Nederland, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en technische detailhandel, laat zich ook horen en roept verschillende instanties op om de crisis nog enigszins te bedwingen. ‘’De situatie is alarmerend. Uiteraard staat de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en klanten altijd op één. Maar als we volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid kunnen doorwerken, moeten we het ook doen. Ik roep de overheid en uitvoerende instanties op om te zorgen voor efficiënte en eenvoudige procedures zodat onze bedrijven zo snel mogelijk van de regeling gebruik kunnen maken’’, aldus voorzitter Doekle Terpstra. Comelit is het eens met Techniek Nederland, werkzaamheden die veilig kunnen plaatsvinden moeten zoveel mogelijk doorgaan. Lees hier het volledige artikel van Techniek Nederland.

Verantwoord aan het werk

Er zijn nu plannen om medische zorg te garanderen voor degene die dat het meest nodig hebben. Ook zijn er plannen aangekondigd om te voorkomen dat banen verloren gaan en de economie zo lang dat mogelijk is, te sparen. In de medische sector weten we inmiddels welke veiligheidsmaatregelen er getroffen dienen te worden om veiligheid te waarborgen, maar welke maatregelen zullen onze installateurs en hun monteurs naast mondkapjes, handschoenen en eventueel geschikte veiligheidsbrillen minimaal moeten nemen om veilig en verantwoord aan het werk te blijven?

Wij hebben hiervoor een duidelijke ‘Veiligheidsmaatregelen in de techniek’ voor gemaakt. Deze kaart is gericht op de installateur en zal dus iets specifieker zijn dan de normale maatregelen die gevolgd moeten worden.

Samen staan we sterk

Nee dit is geen opportunisme en zeker geen zelfoverschatting, we kunnen als moderne (100% elektrotechnische) maatschappij niet veroorloven dat onze branche verlamd wordt. De gevolgen zullen rampzalig zijn!

Wij doen een oproep naar alle disciplines uit de elektrotechnische branche om de krachten te bundelen en onze vitale sector niet te laten vallen.

Dinsdag 24 maart 2020 | door Moustafa Turky – MBA Commercieel Directeur Comelit Nederland Federatie Elektrotechniek – Werkgroep Invloed

Deel mijn verhaal op social media!