Comelit Nederland is jarig geweest!

O

ktober is een leuke maand, als je het aan mij vraagt. De dagen worden weer korter, de temperatuur daalt wat en de bladeren beginnen te verkleuren. Dit vind ik altijd een mooie periode, het voelt voor mij als gezelligheid. Buiten is het koud, guur en nat, maar binnen is het lekker warm en geniet ik van een grote kop warme chocolademelk.

Gelukkig staat er op kantoor in de keuken een grote koffiemachine die ook heerlijke warme chocolademelk kan maken. Maar naast die dingen zijn er meer zaken die oktober leuk maken. Dierendag bijvoorbeeld, vind ik ook altijd erg leuk. Nu is het bij mij thuis eigenlijk elke dag wel dierendag, maar toch.

Ook verjaardagen vind ik altijd gezelliger in de koudere maanden van het jaar. Zo is op 1 oktober één van mijn katten jarig. Tenminste, dat las mijn vriendin in een email die ze kreeg van het asiel waar we dat kattenbeest opgehaald hadden twee jaar geleden. Het is dus niet eens zijn ‘echte’ verjaardag maar de dag dat hij in het asiel terecht kwam.

Toch leuk om te lezen, onze Spook is jarig vandaag, hoera! Een extra aai, een beetje meer zacht voer ‘s avonds en stiekem een extra snoepje zodat de rest van de katten het niet zien. Zo heb ik, samen met de rest van de beestenboel, de verjaardag van onze kleine Spook gevierd.

Wie ook jarig is op 1 oktober, Comelit Nederland! Comelit is 15 jaar geworden. Wat gaat de tijd toch snel. Voor die datum was Comelit als merk al langer bekend in Nederland. Via een aantal groothandels werd namelijk al de verkoop, service en aftersales van Comelit producten verzorgd.

Bijna 30 jaar lang was dit de manier van werken, waardoor het merk Comelit naamsbekendheid kreeg en groeide. Maar om een echte grote stap voorwaarts te maken was meer nodig, veel meer.

Op 1 oktober 2004 is Comelit Nederland daarom opgezet als volwaardige dochteronderneming van de Comelit Group. Het moederbedrijf in Italië toonde veel vertrouwen door meteen te investeren in de Nederlandse tak:

Een prachtig pand huren in Dordrecht, de opzet van een magazijn, een CRM en ERP systeem aanschaffen, 5 mensen fulltime in dienst nemen én deze ook de vrijheid te geven om zich te onderscheiden van de rest van de markt. Daar hebben wij het verschil gemaakt, met het vertrouwen van de Comelit Group en met de mensen die bij ons werken.

In de afgelopen 15 jaar hebben wij naam gemaakt in de markt. Service hebben wij naar een nieuw niveau getild en de omzet is meerdere malen over de kop gegaan. Onze manier van werken is daarom ook overgenomen door meerdere Comelit vestigingen over de hele wereld.

Zelfs in Italië hebben ze bepaalde zaken overgenomen van ons, al zeggen ze dat natuurlijk nooit hardop. Het blijven trotse Italianen he..

Ook wij zijn trots, trots op de afgelopen 15 jaar. Wat we met z’n allen hebben opgezet is niet niets. Uitgroeien van 5 man naar 42 man in 15 jaar tijd is altijd goed te noemen en helemaal als je terug kijkt naar de jaren van crisis.

De gehele bouwkolom viel op z’n gat voor een aantal jaar en zelfs nu is het nog lastig. Om in die tijd nog te kunnen blijven bestaan als bedrijf, laat staan om nog te kunnen groeien, is een hele prestatie.

Maar we blijven niet te lang stilstaan bij de afgelopen 15 jaar. Natuurlijk hebben we het gevierd en zijn we blij en trots, maar de toekomst is belangrijker. Wij zijn niet tevreden met stilstand of de status quo behouden, wij willen vooruit.

Als technisch bedrijf moet je die doelstelling te allen tijden behouden, de techniek staat namelijk nooit stil. Ontwikkeling en innovatie hebben ons gebracht waar we nu zijn en met diezelfde waarden gaan we de toekomst in.

Samen hebben we dit gedaan, samen met collega’s, samen met groothandels en samen met installateurs. Samen is het woord waar we veel waarde aan hechten. Alleen kom je namelijk nergens, samenwerking is het sleutelwoord.

Met die waarde gaan we de toekomst tegemoet. Passion, technology en design is onze slogan, maar samenwerking en innovatie zijn onze onderliggende kernwaardes.

Woensdag 9 oktober 2019 | door Sander Grootemaat – Technical Support

Deel mijn verhaal op social media!